Certifikat

Vi är certifierade inom miljö och kvalitet.

Kvalitet och miljöpolicy

Hilbrands Maskin skall tillgodose sina kunder med bästa utbud med tjänster inriktning mot entreprenadarbete. Vi ser det som en självklarhet att vara rädda om miljön och tänka ett livscykelperspektiv.

I vårt arbete verkar vi för att förebygga förorening och för att belastningen på natur och miljö begränsas så långt som möjligt.

Vi strävar efter långsiktiga samarbeten med våra kunder och att varje nöjd kund kan utgöra en framtida referens. Präglas av Respekt, Kvalitet, Stolthet, med omtanke om miljön är våra ledord.

Vid val av material och tjänster beaktar vi miljöaspekter. För entreprenadmaskinarbeten ställer vi krav på miljöanpassade motorer.

Interna och externa krav samt tillämpliga lagar skall följas och vårt kvalitets- miljö- och arbetsmiljöarbete ska leda till ständiga förbättringar. Vi skall som ett led i vår affärsverksamhet aktivt medverka till en hållbar miljöutveckling och förebyggande av förorening.

Vi skall ge alla medarbetare förutsättningar att kunna uppfylla uppställda krav genom att ge god utbildning och ta ansvar för kvaliteten i det egna arbetet. Alla medarbetare är i sitt dagliga arbete ansvariga för att kvalitet och miljöpolicyn följs och att intressenters krav uppfylles. 

I det dagliga arbetet skall varje anställd visa ett personligt ansvar för hälsa och miljö. Det ankommer på var och en, inte bara att följa instruktioner och rutiner, utan också att vara uppmärksam på och genast rapportera eventuella risker

Inför beslut om investeringar eller andra förändringar i verksamheten, skall miljöfrågor diskuteras, risker undersökas och konsekvenser bedömas i samverkan med de anställda. Åtgärder ska därefter vidtas, för att så långt som möjligt förebygga negativa effekter och därmed minimera risker för miljön.

 

Detta uppnås genom att vi:

  • Ständigt förbättrar och förnyar verksamheten
  • Utför de tjänster som kunden önskar
  • Följer miljölagstiftning
  • Miljö och kvalitetsmål
  • Optimering av energiutnyttjande i vår maskinpark.
  • Analyserar och följer våra miljöaspekter
  • Uppfyller de krav som ställs av ISO 9001, ISO14001.